Kakao – podróż do źródła smaku

Pogadamy o tym jak uprawia i przetwarza się kakao. Czeka nas też uczta dla zmysłów – sami wyprażymy ziarna, spróbujemy różnych rodzajów kakao i dowiemy się, dlaczego uważano je za napój bogów.

Agnieszka Bińkowska – od 18 lat prowadzi firmę Szczypta Świata, zajmując się kawą, kakao i yerba mate, współtworzyła pierwszą polską markę produktów ekologicznych i Fair Trade: Pizca del Mundo. Od 20 lat odwiedza kraje Globalnego Południa, “od zawsze” prowadzi różnego rodzaju warsztaty edukacyjne dla dzieci, młodzieży i dorosłych, w tym dla dzieci w edukacji domowej – własnych i znajomych. Współpracuje z wolnymi szkołami i organizuje zajęcia dla dzieci w edukacji domowej. 

Miejsce

A7 Przed pałacem

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej w Poityce prywatności.AkceptujęNie akceptuję